Friday, August 24, 2012

Düğün Organizasyonu

Evet sizlerle biraz daha faydalı bilgiler paylaşma zamanı geldi sanırım..

Bugün biraz düğün organizasyonlarıyla ilgili genellemelerden bahsedeyim istiyorum.

Bu aralar herkes bana bu konularla ilgili bir şeyler sormaya başlayınca ben de bu bilgileri herkesle paylaşma ihtiyacı hissettim..









Düğününüz! Hayatınızdaki en önemli günlerden biri! Her şey yolunda gitmeli ve tüm davetliler düğün mekanından memnun ayrılmalı. Bu özel günde her şeyin bir program dahilinde, sorunsuz olarak halledilmesi için bir düğün organizasyon firması ile çalışabilir ya da tüm organizasyonu kendiniz detaylı olarak planlayarak gerçekleştirebilirsiniz. Düğün organizasyon fiyatları belirlenirken ön planda olan ve düğün bütçesinin büyük bir kısmını oluşturan noktalar arasında düğün mekanı, gelinlik ve damatlık, düğün catering hizmetleri, çiçekleri ve mekan süslemelerini sayabiliriz. Düğün organizasyon bütçesinin yaklaşık olarak %70′ini bunlara ödeyeceğiniz ücretler oluşturuyor. Hesaplı bir düğün organizasyonu gerçekleştirmek için az önce saydığımız alanlarda görüşeceğiniz firmalarla tek tek pazarlık yapabilir veya daha iyisi tecrübeli bir düğün organizatörü ile anlaşıp tüm bu işleri sizin için yapmasını sağlayabilirsiniz. Düğün gününüzden önce düğün organizasyon fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.




Ortalama Düğün Organizasyon Fiyatları

Düğün organizasyonları davetiye, çiçekler ve süslemeler, düğün mekanı, yiyecekler, düğün pastası, içecekler, gelinlik… ve daha bir çok küçük detayın bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen organizasyonlardır. Bağlı bulunduğunuz belediyenin düğün salonunda toplam 3000TL’ye bir nikah düzenleyebileceğiniz gibi özellikle İstanbul’da bulunan tarihi mekanlarda, özel restoranlarda 200.000TL’ye de bir organizasyon gerçekleştirebilirsiniz. İzmir için bu fiyatlar biraz daha uygun olduğu gibi tabiiki seçtiğiniz mekanla doğru orantılı olarak değişmektedir. Bu kadar geniş bir yelpazede yer alan düğün organizasyon fiyatları için yapacağınız öncelikli iş bu organizasyon için ne kadar bir bütçe ayıracağınıza karar vermek olmalıdır. Bütçeniz belirlendikten sonra düğün organizasyon firması, catering firması, çiçekçi, davetiyeci ve diğer hizmet alacağınız firmalarla görüşmelerinizde daha hızlı karar verebilir ve vakit kazanabilirsiniz.




Düğün Mekanı Fiyatları

Özel düğün mekanlarında gerçekleştirilecek bir düğün organizasyon fiyatı konuk sayınıza, ikram edilecek yiyecek ve içeceklere, salon süslemelerine, müzik tercihine göre farklılık gösterecektir.

Restoranlarda, otellerde düzenlenen düğünler fiyat hesaplanırken yiyecek servislerini de aynı mekandan almanız durumda uygun bir noktaya çekilebilmektedir. Mekan ve yiyecek, içecek hizmetlerini aynı yerden aldığınız için daha makul fiyatlarla bir organizasyon gerçekleştirebilirsiniz. Tabii bu fiyatlar seçeceğiniz restoran ya da otelin servis kalitesine, tanınmışlığına göre artabilir.

Eğer İzmir için bir fiyat kıyaslaması yapmak gerekirse otellerin fiyatları İnciraltında bulunan Kır bahçelerine göre daha pahalı olduğu gibi, özel kır düğünü mekanları da sizler için başka bir alternatif olabilir.

Bu konuda da yine belirleyici olan mekanların hizmet kaliteleridir. Özellikle seçtiğiniz mekanın kendi organizasyon departmanı olup olmadığı önemli bir faktör olmalıdır seçiminizi yaparken.

Daha sonraki yazılarımda özellikle İzmir'deki mekanlarla ilgili detaylı bilgi vereceğim.




Düğün Yemeği Fiyatları

Düğününüze gelecek konukları hoşnut etmek istiyorsanız düğün yemeklerinizi iyi seçmeli ve daha önce bu tarz organizasyonlar içerisinde yer almış tecrübeli bir firmayla çalışmalısınız. Düğün yemekleri için fiyat listelerinde en çok yer tutan ürünlerin başında alkollü içecekler gelmektedir. İster bir kokteyl isterse oturmalı bir düğün yemeği olsun eğer içecek menünüzde yabancı alkollü içecekler bulunuyorsa çok fazla bir fiyat farkı olmadığını göreceksiniz. Düğün yemeği fiyatları için öncelikle davetli sayınızı belirlemelisiniz. Ondan sonra yemek seçimizini yapmanız daha doğru olacaktır.

Şunu da unutmayın eğer davetlilerinizin bir çoğu alkol tüketiyorsa, sınırsız alkollü seçim yapmanız, menünüzde alkolü sınırlandırmaktan daha uyguna gelecektir. Zaten bu anlamda ciddi çalışan düğün mekanları bunu sınırlandırmadan direk menülerinde sınırsız alkol veriyorlar.. Böylelikle size sonradan ekstra masraf çıkarmıyorlar..




Düğün Davetiyesi Fiyatları

Düğün davetiyeleri pek çok firmanın faaliyet gösterdiği, binlerce farklı seçenek bulabileceğiniz bir alan. Düğün davetiyeniz kağıdı, baskı çeşidi, üzerinde fotoğraf olup olmayacağına göre fiyatlandırılmaktadır. Bu davetiyelerin dağıtılması esnasında kullanacağınız kurye ve kargo hizmetlerini düğün bütçenize eklemelisiniz.

Son zamanların modası biliyorsunuz özel tasarım davetiyeler.. Bu tarz bir davetiye düşünüyorsanız bütçenizi ikiye katlamakta fayda var.. Dilerseniz kendi tasarımınızı kendiniz yapın, biraz da kabiliyetiniz ve size yardım edecek bir kaç eş dostunuz varsa, bundan daha eğlenceli bir fırsat olmadığını göreceksiniz. Ancak hiç de daha ekonomik değil, söylemeden edemeyeceğim. Tek güzel yanı, onları hazırlarken hem keyifli vakit geçiriyorsunuz, hem de düğün stresini üzerinizden atıyorsunuz.




Düğün Organizasyonu Fiyatları

Düğününüz için internette kesin bir bilgi bulabilmeniz mümkün değildir çünkü davetli sayınız, yemek seçimi, çiçekler, damatlık ve gelinlik seçimi, içecek tercihleriniz ve diğer noktalar sizin belirleyeceğiniz ve size özel hizmetlerdir. Bu yüzden herkesin düğünü birbirinden farklıdır. Yazının başında da belirttiğimiz gibi düğün organizasyon fiyatları hakkında firmalarla görüşmeye başlamadan önce bütçenizi belirlerseniz ve o bütçeye sadık kalırsanız size düğününüzün maliyeti belirlediğiniz miktar olacaktır.

Tek bir ipucu verebilirim.. Bir çok düğün mekanı artık organizasyon hizmeti de veriyor. Çoğu güven vermese de özellikle oteller bu anlamda çok başarılılar. Yine de iyice araştırmadan, gidip firmalarla görüşüp piyasa yoklaması yapmadan karar vermeyin. Zaten düğün mekanlarınız da sizi mutlaka bir kaç firmaya yönlendirecektir. Bunu mutlaka dikkate alın, çünkü düğün mekanınızda bir firma ne kadar çok organizasyon yaptıysa, o kadar tecrübelidir ve düğün mekanınızla o kadar iyi ilişkiler içerisindedir.

Bu anlamda İzmir'de bir çok firmayla birebir görüşmüş biri olarak size destek olabilirim. Burada söyleyemesem bile hangi firmanın hangi konularda kendini aştığını, hangilerinin eksik kaldığını sizlere özel olarak anlatabilirim ;)))))))

No comments:

Post a Comment