Wednesday, August 22, 2012

Fırında Salamlı Mısır Tarifi






































Fırında Salamlı Mısır


MALZEMELER

2 kutu misir konservesi (500 gr)

4-5 dilim salam

2 dis sarmisak

3 çorba kasigi tereyag

4 çorba kasigi tepeleme un

2 su bardagi süt

1/2 kutu krema

Üzerine Serpmek Için: Galeta unu

Tuz, karabiber, muskat

YAPILIŞI

Misirlari süzgece alip suyunu süzün. Salamlari uzunlamasina ince seritler

halinde dograyin. Derin bir tencerede tereyagini eritip dövülmüs sarmisagi

1-2 dk çevirin. Unu ekleyip az kavurun. Karisima sütü ilave edin ve pütür

pütür olmaması için kuvvetle çirpin. Kaynamaya yakin kremayi ekleyin.

Karisim kaynayinca tuz, karabiber ve muskati ilave ederek atesten indirin.

Yaglanmis firin kabina hazirladiginiz sütlü sostan bir miktar dökün. Üzerine

misirlarin yarisini yayip salam dilimlerini yerlestirin. Salamlarin üzerine bir

miktar sos döküp kalan misiri yayin. Malzemenin üzerini sosla kaplayin.

En üste galeta unu serpip findik büyüklügünde tereyag toplari yerlestirin.

Firinda pisirip üzerini izgarada kizartin. Sicak servis yapin.

No comments:

Post a Comment