Friday, August 17, 2012

Tüp Bebek Süresince Nasıl Beslenme Uygulanır

Sevgili Bayanlar tüp bebek yöntemi ile gebe kaldıysanız ve nasıl beslenilmesi gerektiğini merak ediyorsanız . Sizler için eklediğim bugünkü makalemizde bu yazımızı paylaşmak istiyorum. Sağlıklı Günler Dileriz…..


tp bebek beslenme 1 Tp Bebek Sresince Nasl Beslenme Uygulanr


Tüp bebek tedavisin de beslenme oldukça önemlidir. Çünkü tedavinin başarılı olup olmaması sağlıklı bir bünye ile de yakından alakalıdır. Bu durum da bünyemizi sağlamlaştırarak direncimizi yüksek tutmamız gerekmektedir. Tüp bebek tedavilerin de beslenme doktorlar tarafından verilen diyetler tarafından kolay bir hale getirilmeye çalışılmıştır. Ancak yine de bireysel olarak dikkat etmemiz gereken oldukça önemli hususlar bulunmaktadır.


Tüp bebek tedavisi esnasında beslenmemize nasıl dikkat etmeliyiz ;


*Tüp Bebek tedavisi olmaya karar vermişseniz ilk yapacağınız şey sigara içiyorsanız bırakmaktır.Sadece bırakmakla kalmayıp içilen ortamlarda bulunmamaya gayret edin.


*Sağlıklı bir gebelik için öncelikle ideal bir kiloda olmanız gerekir çok kilolu veya çok zayıfsanız başarı şansı oldukça düşer.


Protein ,mineral ve omega3 bakımından en zengin olan besin balıktır. haftada en az üç kez balık yemek başarı şansınıza katkıda bulunur.


Su,su,su, tedavi öncesi ve sonrası mutlaka günde ortalama 2- 3 litre su içmelisiniz.Yalnız su tüketimini sadece su içerek yapmalısınız.Yapılan en büyük hata suyu başka sıvılar ile almaya çalışmaktır.Çay veya meyve suyu gibi sıvılar, içilen suyun yerine geçmez.


*Günlük tükettiğimiz sebzeleri çiğ yemek yerine mutlaka haşlayarak yemelisiniz ayrıca yağda kızartılmış gıdalar yerine yine haşlanmış gıdalar yemeye özen göstermelisiniz.


*C vitamini bakımından zengin besinler tüketmek vücudun direncini artıracaktır. Bu yüzden c vitamini bulunan meyve ve sebzeleri mutlaka günlük tüketin.Kivi,portakal,limon,yeşil biber,greyfurt c vitamini bakımından oldukça yüksek besinlerdir.


*Nohut,fasulye,barbunya gibi kuru baklagilleri haftada üç gün yemeye çalışın


*Tedaviye başladığınızda hekiminiz ,sağlık durumunuza ve önceki hikayenize bakarak bir diyet programı verecektir.Hekiminizin verdiği tavsiyelere uymanız , sağlıklı bir gebeliğe doğru gitmenizdeki en sağlam adımdır….


 



Devamını Oku

No comments:

Post a Comment