Friday, August 31, 2012

İslâmî Ev Dekorasyonu Nasıl Olur?

İslâmî Ev Dekorasyonu kategorisinde paylaşmalar yapmaya başladım. ama farkettim ki çoook önemli bir noktayı vurgulamamışım. Esas İslâmî dediğimiz ev benim fotoğraflarını paylaştıklarımın HİÇBİRİ DEĞİL! Asıl Müslümanca ev, Hz. Peygamberimizin yaşadığı ev gibi bir evdir.








Rivayetlerden Peygamberimizin çok mütevazi bir yaşam sürdüğünü hatta hasır üzerinde ayttığı için uyandığında yüzünde hasır izi olduğu okuyoruz. Dikkat edin! Burada bahsettiğim insan bir Medine Fukarası değil! Mekke ve Medine'nin tabir-i caiz ise kralı, hükümdarı, canı, herşeyi! İstese bir emriyle kuş tüyü yataklarda yatabilecek bir büyük insan. Ama her zaman sadeliği, mütevaziliği seçiyor!

Bir örnek olarak, kızı Hz. Fatıma için hazırladığı çeyiz listesi:

3 adet minder, 1 adet seccade,

1 adet içi hurma lifiyle dolu yüz yastığı,

2 adet el değirmeni, 1 adet su tulumu,

1 adet su teslisi, 1 adet meşin su bardağı,

1 adet elek, 1 adet havlu, 1 adet koç postu,

1 adet alaca kilim, 1 adet divan,

2 adet yemen işi alaca elbise,

1 adet kadife yorgan. (Asım Köksal, Hz. Muhammed ve İslamiyet, Medine Devri, II, 216)

Korkma, sönmez bu safaklarda yüzen al sancak;


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

Yasam; küçüklerimi korumak,

büyüklerimi saymak,

yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.


     












Korkma, sönmez bu safaklarda yüzen al sancak;

















Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

















O benim milletimin yildizidir, parlayacak;

















O benimdir, o benim milletimindir ancak.
















Thursday, August 30, 2012

Livide türkçe fragman

Livide bu hafta gosterime girdi. Filmi internetten turkce indirmek icin bu linke tiklayin Livide türkçe full izle Son gunleri en iyi filmlerinden biri. Bu filmi kesinlike seyrdin. Oyunculuk son derece gorkemli.

Sunday, August 26, 2012

Çizgi Masal Kahramanlar 25





































Çizgi Masal Kahramanlar 25

Çizgi Masal Kahramanlar Facebook Kapaklar,Fairy Tale Heroes Comic Covers Facebook

Fairy Tale Heroes Comic Covers Facebook,Çizgi, Masal, Kahramanlar, Facebook, Kapaklar


En yeni türbanlı gelinlik modelleri

Sponsor Bağlantıları




En yeni türbanlı gelinlik modeller

En yeni türbanlı gelinlik modelleri






Sponsor Baglantiari
























Sponsor Bağlantıları




« En yeni gelinlik modelleri   |  

Yeni Oya Yazma Modelleri »






Yapılan Son Yorumlar

Saturday, August 25, 2012

Hijyen ve Sağlık


Temizlik ve hijyen nedir?

Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlikönlemlerinin tümü hijyen olarak tanımlanır.Hijyen bir sağlık bilimi olup temel ilgi alanı, sağlığın korunması ve sürdürülmesidir. Bir başka şekilde tanımlayacak olursak hijyen kişinin kendi sağlığını koruması için devam ettirmesi gereken öz bakım uygulamalarının tamamıdır.

Başta kişinin kendi sağlığı olmak üzere, başkalarının da sağlığını korumanın en önemli aracı temizliktir. Sadece beden temizliği değil, kullanılan her şeyi ve her ortamı temiz tutmak da temiz olmanın gereğidir.


Kişisel temizlik

sağlıkla yakından ilgilidir. Çünkü hastalık yapan birçok bakteri ve mikroorganizma temizliğine dikkat etmeyen kişilerin vücuduna kolayca yerleşmekte ve bu yolla birçok kişiye bulaşabilmektedir. Sağlığın korunması için düzenli bir şekilde temizlik alışkanlığı edinmek gerekmektedir.

Bir insanın sağlıklı ir yaşam sürmesi için öncelikle vücut temizliğine dikkat etmesi gerekmektedir. Bunun yanında tuvalet ve banyo alışkanlığı ve hijyeni de oldukça önemlidir.

Çocuklarımızın sağlığı açısından onların temizlik ve hijyenlerine dikkat etmek ve bu alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak anne ve babaların en önemli görevleri arasındadır. Bir çocuk eğer küçük yaşlarda gereken temizlik ve hijyen alışkanlığını ve öz bakım becerilerini kazanamazsa, ileriki yaşlarda oldukça sıkıntı çekecektir. Bu nedenle çocuklarımıza bu alışkanlıkların erken yaşlarda kazandırılması gerekmektedir. Bir çocuk ne kadar erken yaşta öz bakım becerilerine sahip olursa, bu o çocuk için o kadar iyi olacaktır.Çocuklarımızın sağlığını korumak açısından öncelikli olarak vücut bakımı ve temizliği, tuvalet alışkanlığı ve temizliği, oyuncakların temizliği, besinleri temizliği gibi konulara dikkat etmemiz gerekmektedir.




vücut bakımı ve temizliği

Vücut bakımı ve temizliği kişisel sağlık açısından ilk olarak dikkat edilmesi gereken unsurdur. Çünkü birçok hastalık vücudumuzdaki dış organlarımızdan (örneğin; eller) bulaşarak hasta olmamıza neden olmaktadır. Vücut bakımı ve temizliğinde deri, el, tırnak, göz, kulak, ağız ve diş, saç ve ayak gibi organlarımızın temizliğine özen göstermemiz gerekmektedir.


Ellerin temizliği ve bakımı

Eller vücutta en çok kirlenen ve mikroorganizmalarla en çok temas eden organlardır. Hastalık yapan mikroorganizmalar kişiden kişiye en çok eller yolu ile bulaşmaktadır. Bu nedenle ellerin temizliğine çok fazla özen gösterilmeli ve eller mümkün olduğunca çok yıkanmalıdır. Örneğin; yemeklerden önce ve sonra, pis olduğu düşünülen nesnelere dokunduktan sonra, tuvaletten sonra, uykudan önce (çocuğunuz gece elini ağzına alabilir), uykudan uyanınca (çocuğunuz gece eli ile vücudunun bir bölgesine dokunmuş ya da bir bölgeyi kaşımış olabilir) ve dışarıdan eve gelindiğinde bol sabun ve bol su ile yıkanmalı, iyice durulanmalıdır ve mutlaka kurulanmalıdır. Hijyenik el yıkamanın amacı, eller üzerinde bulunan geçici bakterilerin tamamını, kalıcı bakterilerin ise bir kısmını ellerden uzaklaştırmaktır.

En iyi el yıkama işlemi; bol sabun ve bol su ile, bilekleri de içine alacak şekilde, avuç içi, parmak araları, parmak uçları ve özellikle tırnak diplerini temizleyecek biçimde olmalıdır. Yıkandıktan sonra nemli kalmaması (mantar gibi mikroorganizmaların üremesini engellemek için) çok önemlidir. Eller kağıt havlu ya da normal bir havlu ile parmak araları, avuç içi ve bilekleri de kurulayacak şekilde silinmelidir. Normal bir el yıkama süresi sabunu aldıktan sonra 10 saniyelik bir köpürtme işlemini içerir. 10 saniye boyunca sabun elde kalmalı ve eller bolca köpürtülmelidir. Daha sonra yukarıda da bahsedildiği gibi, el bilekleri, avuç içleri, parmak araları ve tırnak dipleri iyice temizlenerek eller bol su ile durulanmalı ve ellerde kesinlikle köpük kalmamalıdır (köpük kaldığı takdirde, çocuğunuz elini ağzına aldığında bu çocuğunuzun hasta olmasına neden olabilecektir).

Eğer çocuğunuz el yıkama sırasında zamanı kısa tutuyor ya da ellerini yıkama konusunda size güçlük çıkarıyor ise. El yıkama zamanını eğlenceli hale getirebilir. Çeşitli şarkılar la çocuğunuzun dikkatini çekerek ellerini yıkamasına yardımcı olabilirsiniz.


Tırnakların bakımı ve temizliği

 Tırnaklar ve tırnak dipleri vücudumuzda en çok kir toplayan bölgelerdir. Tırnak uçlarının altına birçok mikroorganizma yerleşip gerek beslenme gerekse diğer yollarla vücuda girerek hastalıklara neden olabilirler. Bu nedenle tırnaklar vücut temizliğinde oldukça dikkat edilmesi gereken bir diğer bölgedir.

El ve ayak tırnakları haftada bir kez, ayak tırnakları batmaları önlemek için düz el tırnakları ise yuvarlak şekilde kesilmelidir. Tırnak kesildikten sonra eller bol sabun ve su ile yıkanmalı, tırnak diplerinde kalan kirler sabunlu bir bez ile ovularak çıkartılmalıdır. Çocuğunuz tırnaklarını kesmenizden korkuyor ya da tırnaklarını kestirmek istemiyorsa, önce onun kendi tırnaklarınızı keserken sizi izlemesini sağlayın. Çocuklar yetişkinlerin yaptıklarına bakarak onları taklit ederler. Tırnak makasını onun da tutmasını sağlayın ve güven geliştirin. Eğer tırnak makasını kendisi de tutarsa zarar görmeyeceğin olan inancı artacak ve daha sakin davranacaktır.



Gözlerin bakımı ve temizliği

 Vücudumuzun en hassas ve dış etkilere en açık olan organlarımızdan birisi de gözlerimizdir. Özellikle yabancı cisimler, yoğun ışık, televizyon, ilaç ve deterjan gibi etkenlerden gözleri korumak gerekmektedir.

Çocuklarımızın iletişim kurmasındaki en önemli organlarından biri olan gözlerin sağlığı ve temizliği oldukça önemlidir. (Örneğin; çocuğunuzun doğru bir biçimde okuması için iyi görmesi gerekir). Çocukların göz kontrollerinin zamanında yapılması, gerekiyorsa gözlük kullanılması oldukça önemlidir. Gözlerin gerektiği şekillerde korunmaması ve sağlığına dikkat edilmemesi, görme kayıpları ve göz hastalıklarına neden olabilmektedir.

Çocuklarımıza uzun saatler boyu televizyon seyrettirmemek, televizyonu yakından seyrettirmemek oldukça önemlidir. Televizyondan yayınlan ışınlar gözlerin bozulmasına neden olmaktadır. Bilgisayar da aynı etkiyi yaptığından uzun saatler boyu bilgisayar başında kalmak da aynı sonuçları doğurabilmektedir.



Kulakların bakımı ve temizliği

İşitme duyusunun olumsuz etkilenmemesi için kulakların bakım ve temizliğine dikkat etmek gerekmektedir. Bakım ve temizliği yapılmayan kulaklarda zamanla, işitme kayıpları, bazı enfeksiyonlar, kulak zarında deformasyon gibi olumsuz durumlarla karşılaşılabilmektedir. Kulakların temizliği, banyo sırasında kulak kepçesinin temizlenmesi ile sağlanır. Kulak kepçesi ve dış kulak banyo sırasında aplikatör (kulak çöpü), sabunlu bir bez ya da lif ile de sağlanabilir. Ancak aplikatörün kulağın içine sokulmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü aplikatör kulak kirini içeri iterek kulağın daha fazla tıkanmasına ve kulak zarında deformasyona neden olabilmektedir. Dış kulaktan itilen cisim ve kirler kulak yolunda yaralara ve kabuklanmaya da neden olabilmektedir. Kulak kirini kulak içine itilmesi sonucun buşon (iç kulaktaki kir) oluşumu nedeniyle işitme kayıpları olmaktadır. Bu nendeler çocuğunuzun kulağını düzenli aralıklarla temizletmeniz oluşan buşonun boşaltılması ve işitme kalitesi açısından oldukça önemlidir.


Ağız ve dişlerin bakımı ve temizliği

 Ağız ve dişlerin temizliği çocuklarımızın konuşmasını, beslenmesini, sosyal ilişkilerini kısacası kendilerini iyi hissetmelerini doğrudan etkileyen bir etkendir. Asitli yiyecek ve içecekler, sert kabuklu yiyecekler, çok soğuk ya da çok sıcak içecekler, yanlış diş fırçalama biçimi gibi nedenlerle ağız ve diş sağlığı olumsuz etkilenebilmekte. Bunun sonucunda da ağızda ve dişlerde kötü bir görüntünün yanında enfeksiyonlar, diş çürümeleri, diş eti çekilmeleri ve diş kayıpları oluşabilmektedir. Ağız içinde olan enfeksiyon ve yaraların nedeni genellikle dişler üzerinde bulanan ve iyi temizlenmeme sonucunda diş üzerinde kalan bakteri plaklar ve diş taşlarıdır.

Diş plaklarının düzenli olarak temizlenmesi, dişlerin günde en az iki kez düzenli olarak fırçalanması, fırçalama esnasında yumuşak bir fırça kullanılması diş ve diş eti hastalıklarını ve ağız kokusunu önlemeye yardımcı olmaktadır.

Dişler günde iki defa yemeklerden sonra en geç 20 dakika içinde fırçalanmalıdır. Diş fırçaları her üç ayda bir kez değiştirilmeli ve her altı ayda diş doktoruna gidilmelidir. Diş fırçalarken çocuğunuza aldığınız fırça onun elinde rahatça tutabileceği ve kavrayabileceği büyüklükte olmalı, ne çok büyük ne de çok küçük olmalıdır. Aynı zamanda fırça ucunun da çocuğunuzun ağzının içinde rahat hareket edecek büyüklükte olması da önemlidir. Eğer çocuğunuz diş fırçalama sırasında (özellikle azı dişlerinde) mide bulantısı yaşıyorsa. Mümkün olduğunca küçük uçlu bir fırça almanız daha kolay bir şekilde diş fırçalamasını sağlayacaktır. Fırça kıllarının naylondan yapılmış olması ve yumuşak olması son derece önemlidir. Sert kıllı olan fırçalar dişlerin şeklinin bozulması ve diş eti çekilmelerine neden olabilir.


Tuvalet alışkanlığı ve temizliği

Çocuklarımızın düzenli bir tuvalet alışkanlığı edinebilmesi ve bağırsaklarının düzenli çalışabilmesi için, çocukların düzenli aralıklarla tuvalete götürülmesi gerekmektedir.

Çocuğunuza tuvalet eğitimine başlamadan önce iyi bir plan yapmalısınız. Eğitime ne zaman ve nasıl başlayacaksınız? Herhangi bir direnmeyle karşılaştığınızda veya olası kazalarda tutumunuz ne olmalı gibi şeyleri planlamalısınız. Eğitiminizin başından sonuna dek çocuğunuzun sizden gelecek olumlu ve olumsuz tepkileri gözleyeceğini unutmayın. Onu hayal kırıklığına uğratmamalısınız. Eğitiminde ileriye gittiği her adımda ve her yeni denemede çok iyi yaptığını ve onunla gurur duyduğunuzu ona söyleyin. Ancak unutmayın ki övgüleriniz çok abartılı olursa çocuk tekrar altına kaçırmaya, huysuz ve sinirli olmaya başlayabilir.

Arada sırada kazalar olabileceğini kabul edin:Tuvalet eğitiminiz tamamlanana dek her çocuk gerek gündüz, gerek gece kazara altına kaçırabilir. Bu gibi hallerde çocuğunuza sinirlenmeyin ve kızmayın. İdrarını tutması ve rektumunu kapatması için gereken kas gelişimi birden olmaz. Çocuğun bunu öğrenmesi zaman alacaktır. Herhangi bir kaza olduğunda altını sakinlikle temizleyin, bir dahaki seferlerde tuvalete yapmaya devam edecektir.

Gevşeyin: Tuvalet eğitiminde sakin ve rahat yaklaşım en iyi davranış biçimidir.

Tuvalette ne yapacağını çocuğunuza gösterin: Çocuklar büyüklerini tuvalette görünce onları taklit etmeye başlarlar.

Tuvaletle ilgili ailenizin kullandığı sözcükleri çocuğunuza öğretin: Tüm aile bireyleri çocuğun kullanacağı sözcüğü duyduğunda tuvaleti olduğunu anlayabilsin. Bu arada bu yaştaki çocukların her şeyi çekinmeden her yerde yüksek sesle herkese duyurabildiğini unutmayın.

Çocuğunuza tuvaletini yapmadan önce oluşan yüzde kızarma, çömelme, ıkınma gibi belirtilerin tuvaletinin geldiğini işaret ettiğini öğretin.

Çocuğunuza tuvalet kullanımı hakkında kitaplar okuyun, hikaye veya masallar anlatın. Çocuğunuza tuvalette kolay indirilip kaldırılabilen giysiler giydirin. Çocuğunuz tuvalete gitmek istediğinde ona yardımcı olun, yanında kalın, eline tuvalette otururken oyalanabileceği resimli kitaplar vs. verin ve oturağına tuvaletini yapmasa bile birkaç dakika oturmasını sağlayın. 4-5 dakikadan sonra çocuğunuzun tuvaletten kalkmasına yardımcı olun. Eğer bu süre içerisinde tuvaletini yapabildiyse aşırıya kaçmamak kaydı ile onu övün ve ödüllendirin. Eğer tuvaletini yapamadıysa birdahaki sefere yapabileceğini söyleyin. Tuvaletini yaptıktan sonra çocuğunuzu dikkatle silin; Kız çocuklarında silinme işleminin enfeksiyon kapmayı engelleyebilmek amacıyla önden arkaya doğru yapılması gerektiğini unutmayın. Tuvaletten sonra ellerin dikkatlice yıkanması gerektiğini siz de örnek olarak çocuğunuza öğretin.

Friday, August 24, 2012

1 Gelinlik 2 Düğün 2 Saç

Ben Çanakkale eşim de Aydınlı olunca tüm akrabalarımızbu mutlu günümüzde yanımızda olsun,herkesle mutluluğumuzu paylaşalım diye 2 düğün yaptık.Biri salon düğünü biri de kır düğünü oldu.Böyle olunca ayakkabısıydı,gelin çiçeğidi saç modelidi derken hepsini ayrı ayrı düşündük.Ve işte 2 düğün 2 saç modeli evlenecek olanlara belki bir fikir vermiş olurum.

Salon düğünü için sade bir topuz ve yapay çiçek kullandım.Bu düğündeki saçımı makyajımı çok beğendim.Ve gecenin sonunda bindallı giyip kına yaktık işte resimlerimiz...







































Kır Düğümüz içinde canlı çiçek ve açık saç düşündüm fakat saç konusunda kuaförlerimizle bu konuda pk anlaşamadık :)) açıkçası içime pek sinmedi ama elinden gelenin en iyisi buymuş :))













Düğün Organizasyonu

Evet sizlerle biraz daha faydalı bilgiler paylaşma zamanı geldi sanırım..

Bugün biraz düğün organizasyonlarıyla ilgili genellemelerden bahsedeyim istiyorum.

Bu aralar herkes bana bu konularla ilgili bir şeyler sormaya başlayınca ben de bu bilgileri herkesle paylaşma ihtiyacı hissettim..









Düğününüz! Hayatınızdaki en önemli günlerden biri! Her şey yolunda gitmeli ve tüm davetliler düğün mekanından memnun ayrılmalı. Bu özel günde her şeyin bir program dahilinde, sorunsuz olarak halledilmesi için bir düğün organizasyon firması ile çalışabilir ya da tüm organizasyonu kendiniz detaylı olarak planlayarak gerçekleştirebilirsiniz. Düğün organizasyon fiyatları belirlenirken ön planda olan ve düğün bütçesinin büyük bir kısmını oluşturan noktalar arasında düğün mekanı, gelinlik ve damatlık, düğün catering hizmetleri, çiçekleri ve mekan süslemelerini sayabiliriz. Düğün organizasyon bütçesinin yaklaşık olarak %70′ini bunlara ödeyeceğiniz ücretler oluşturuyor. Hesaplı bir düğün organizasyonu gerçekleştirmek için az önce saydığımız alanlarda görüşeceğiniz firmalarla tek tek pazarlık yapabilir veya daha iyisi tecrübeli bir düğün organizatörü ile anlaşıp tüm bu işleri sizin için yapmasını sağlayabilirsiniz. Düğün gününüzden önce düğün organizasyon fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.




Ortalama Düğün Organizasyon Fiyatları

Düğün organizasyonları davetiye, çiçekler ve süslemeler, düğün mekanı, yiyecekler, düğün pastası, içecekler, gelinlik… ve daha bir çok küçük detayın bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen organizasyonlardır. Bağlı bulunduğunuz belediyenin düğün salonunda toplam 3000TL’ye bir nikah düzenleyebileceğiniz gibi özellikle İstanbul’da bulunan tarihi mekanlarda, özel restoranlarda 200.000TL’ye de bir organizasyon gerçekleştirebilirsiniz. İzmir için bu fiyatlar biraz daha uygun olduğu gibi tabiiki seçtiğiniz mekanla doğru orantılı olarak değişmektedir. Bu kadar geniş bir yelpazede yer alan düğün organizasyon fiyatları için yapacağınız öncelikli iş bu organizasyon için ne kadar bir bütçe ayıracağınıza karar vermek olmalıdır. Bütçeniz belirlendikten sonra düğün organizasyon firması, catering firması, çiçekçi, davetiyeci ve diğer hizmet alacağınız firmalarla görüşmelerinizde daha hızlı karar verebilir ve vakit kazanabilirsiniz.




Düğün Mekanı Fiyatları

Özel düğün mekanlarında gerçekleştirilecek bir düğün organizasyon fiyatı konuk sayınıza, ikram edilecek yiyecek ve içeceklere, salon süslemelerine, müzik tercihine göre farklılık gösterecektir.

Restoranlarda, otellerde düzenlenen düğünler fiyat hesaplanırken yiyecek servislerini de aynı mekandan almanız durumda uygun bir noktaya çekilebilmektedir. Mekan ve yiyecek, içecek hizmetlerini aynı yerden aldığınız için daha makul fiyatlarla bir organizasyon gerçekleştirebilirsiniz. Tabii bu fiyatlar seçeceğiniz restoran ya da otelin servis kalitesine, tanınmışlığına göre artabilir.

Eğer İzmir için bir fiyat kıyaslaması yapmak gerekirse otellerin fiyatları İnciraltında bulunan Kır bahçelerine göre daha pahalı olduğu gibi, özel kır düğünü mekanları da sizler için başka bir alternatif olabilir.

Bu konuda da yine belirleyici olan mekanların hizmet kaliteleridir. Özellikle seçtiğiniz mekanın kendi organizasyon departmanı olup olmadığı önemli bir faktör olmalıdır seçiminizi yaparken.

Daha sonraki yazılarımda özellikle İzmir'deki mekanlarla ilgili detaylı bilgi vereceğim.




Düğün Yemeği Fiyatları

Düğününüze gelecek konukları hoşnut etmek istiyorsanız düğün yemeklerinizi iyi seçmeli ve daha önce bu tarz organizasyonlar içerisinde yer almış tecrübeli bir firmayla çalışmalısınız. Düğün yemekleri için fiyat listelerinde en çok yer tutan ürünlerin başında alkollü içecekler gelmektedir. İster bir kokteyl isterse oturmalı bir düğün yemeği olsun eğer içecek menünüzde yabancı alkollü içecekler bulunuyorsa çok fazla bir fiyat farkı olmadığını göreceksiniz. Düğün yemeği fiyatları için öncelikle davetli sayınızı belirlemelisiniz. Ondan sonra yemek seçimizini yapmanız daha doğru olacaktır.

Şunu da unutmayın eğer davetlilerinizin bir çoğu alkol tüketiyorsa, sınırsız alkollü seçim yapmanız, menünüzde alkolü sınırlandırmaktan daha uyguna gelecektir. Zaten bu anlamda ciddi çalışan düğün mekanları bunu sınırlandırmadan direk menülerinde sınırsız alkol veriyorlar.. Böylelikle size sonradan ekstra masraf çıkarmıyorlar..




Düğün Davetiyesi Fiyatları

Düğün davetiyeleri pek çok firmanın faaliyet gösterdiği, binlerce farklı seçenek bulabileceğiniz bir alan. Düğün davetiyeniz kağıdı, baskı çeşidi, üzerinde fotoğraf olup olmayacağına göre fiyatlandırılmaktadır. Bu davetiyelerin dağıtılması esnasında kullanacağınız kurye ve kargo hizmetlerini düğün bütçenize eklemelisiniz.

Son zamanların modası biliyorsunuz özel tasarım davetiyeler.. Bu tarz bir davetiye düşünüyorsanız bütçenizi ikiye katlamakta fayda var.. Dilerseniz kendi tasarımınızı kendiniz yapın, biraz da kabiliyetiniz ve size yardım edecek bir kaç eş dostunuz varsa, bundan daha eğlenceli bir fırsat olmadığını göreceksiniz. Ancak hiç de daha ekonomik değil, söylemeden edemeyeceğim. Tek güzel yanı, onları hazırlarken hem keyifli vakit geçiriyorsunuz, hem de düğün stresini üzerinizden atıyorsunuz.




Düğün Organizasyonu Fiyatları

Düğününüz için internette kesin bir bilgi bulabilmeniz mümkün değildir çünkü davetli sayınız, yemek seçimi, çiçekler, damatlık ve gelinlik seçimi, içecek tercihleriniz ve diğer noktalar sizin belirleyeceğiniz ve size özel hizmetlerdir. Bu yüzden herkesin düğünü birbirinden farklıdır. Yazının başında da belirttiğimiz gibi düğün organizasyon fiyatları hakkında firmalarla görüşmeye başlamadan önce bütçenizi belirlerseniz ve o bütçeye sadık kalırsanız size düğününüzün maliyeti belirlediğiniz miktar olacaktır.

Tek bir ipucu verebilirim.. Bir çok düğün mekanı artık organizasyon hizmeti de veriyor. Çoğu güven vermese de özellikle oteller bu anlamda çok başarılılar. Yine de iyice araştırmadan, gidip firmalarla görüşüp piyasa yoklaması yapmadan karar vermeyin. Zaten düğün mekanlarınız da sizi mutlaka bir kaç firmaya yönlendirecektir. Bunu mutlaka dikkate alın, çünkü düğün mekanınızda bir firma ne kadar çok organizasyon yaptıysa, o kadar tecrübelidir ve düğün mekanınızla o kadar iyi ilişkiler içerisindedir.

Bu anlamda İzmir'de bir çok firmayla birebir görüşmüş biri olarak size destek olabilirim. Burada söyleyemesem bile hangi firmanın hangi konularda kendini aştığını, hangilerinin eksik kaldığını sizlere özel olarak anlatabilirim ;)))))))

Wednesday, August 22, 2012

Tara Keely 2012 2013 Kış Gelinlik Modelleri




for example here are some of the beauties just waiting to be bought at my salon…

this Mikaella dress for $750!! (original retail about $1,500)






elimde değil sürekli gelinlik bakmak değil. hayır, ben bir tane satın almak için gitmiyorum. i gerçekten aşk benim yapmak. ben de seviyorum tabii ki bol orada vardır ama gerçekten sadece onlara fırsatlar ... ve her zaman elbise aldım salonu bulmak gibi gerçekten büyük fiyatlarla bazı örnekleri vardır. i geçen sonbaharda elbiseler üzerinde çalışırken başladı etrafımdaki orada takılıp aynı elbise bir sürü bakın. ama bol elbiseleri orada ben insanların kısa bir süre dolanabilir umut vardır. Ben bir elbise için 2 bin ile 3 arasında mal olacak düşünerek çoğu kişi fark ettik. ama zorunda değildir. Eğer tek para bu tür varsa, bunun için gidin. Eğer bunu yapmazsanız ve bir bin civarında harcamak için çalışıyoruz ama o elbise bulmak zor olabilir ... i i $ 1k bütçelenen zaman şok ve salonların sınırlı seçenek vardı biliyorum. emin, bazı insanlar bu onların gözlerini devirip hatta isterseniz çok, ben sizin düğün için a 40 $ elbise giyebilir biliyorum harcamak zorunda, ama $ 1k ile gitmek sadece atalım değil derdi bu yazı için çaldı .






Burada örneğin sadece benim salonu satın bekleyen güzelliklerden bazıları ...






750 $ için bu Mikaella elbise! (orijinal perakende yaklaşık $ 1.500)








then there’s the POB collection Dolly for $1,500 (retails for about $3k)

okay, this picture is of Lindsey but it looks almost identical








how about this Sonia Cholette for $850! (retails for $1,600)








then there’s this beautiful Paloma Blanca number that i have tried on before (at another store) and if it was sample priced back then it would have been a competitor at $1,050 (retails at about $1,900)

the sash is actually the same color as the dress in the sample for sale… it’s very pretty!








and this dress, check out the back on this thing!  another Paloma Blanca deal at $850 (retail about 2x that!)








and 2Be (which is usually a less expensive brand anyway) has an arodable dress w. jacket for $900 (down from $1,400+)








then there’s an Amsale vision at $2,100.  yes, it’s still alot but not compared to the normal price tag 2x that price!

*this dress looks so much better in person and on someone with boobs or a padded bra than it does in this photo







i’m partial to Tara Keely so this $1,300 dress strikes me as pretty compared to the $2,300 price (again, crappy photo from the brand… so much better on a real person!)








there’s more POB Vineyard action with Emily & Sally at $1,300 and $1,600 respectively, both with original tags of $3k+

sorry, couldn’t find an official photo of the Emily so i borrowed it from someone selling it

 






okay, since it’s the weekend this doesn’t count as a real post so i refuse to learn something today… it’s the weekend… yeesh

GELİN SAÇ AKSESUARI SATIN AL !!! KAFTAN SAÇ AKSESUARI SATIN AL!!!








ÖZEL SİPARİŞ : Sevgili Sema hanım  netten beğendiği  modeli gelin tacını sipariş etti.Kendisine  taç tasarlamak  güzeldi tekrar alışverişi hoş görüsü için teşekkür ediyorum.Mutluluklar :)

        Modele sağdık kalarak en yakın olacak tarz da istediğiniz saç aksesuarı  tasarlanır.Tercihiniz için çok teşekkür ederim :)

Yazın en güzel gelini olmayı istemez miydiniz.O halde muhteşem saç aksesuarlarına sahip olmak için sadece mesaj atmanız yeterlidir.El işçiliği ve gösterişli,sultan taçlarını taşımak dönemi yaşamak adına önemli olsa gerek.Yapımı üç gün süren sultan taçlarımla karşınızdayım.Düğün,nişan,kına gibi özel günlerde farklı olmayı tercih edenler için mükemmel bir seçim olabilir.İstediğiniz renk ve tasarımlarla hazırlanır.Sadece mesajla bildirmeniz yeterlidir.

Uzun süreli kullanım için lütfen su,parfüm gibi ürünlerden uzak tutunuz.

Tercih ettiğiniz kargo ile gönderim yapılır mesajla bildirmeniz yeterlidir.




Tek sayıda üretimdir tekrarı olmayacaktır.50 tl ve üzeri siparişlerde kargo ücretsizdir.    






Fiyat : 38 TL        

Fırında Salamlı Mısır Tarifi






































Fırında Salamlı Mısır


MALZEMELER

2 kutu misir konservesi (500 gr)

4-5 dilim salam

2 dis sarmisak

3 çorba kasigi tereyag

4 çorba kasigi tepeleme un

2 su bardagi süt

1/2 kutu krema

Üzerine Serpmek Için: Galeta unu

Tuz, karabiber, muskat

YAPILIŞI

Misirlari süzgece alip suyunu süzün. Salamlari uzunlamasina ince seritler

halinde dograyin. Derin bir tencerede tereyagini eritip dövülmüs sarmisagi

1-2 dk çevirin. Unu ekleyip az kavurun. Karisima sütü ilave edin ve pütür

pütür olmaması için kuvvetle çirpin. Kaynamaya yakin kremayi ekleyin.

Karisim kaynayinca tuz, karabiber ve muskati ilave ederek atesten indirin.

Yaglanmis firin kabina hazirladiginiz sütlü sostan bir miktar dökün. Üzerine

misirlarin yarisini yayip salam dilimlerini yerlestirin. Salamlarin üzerine bir

miktar sos döküp kalan misiri yayin. Malzemenin üzerini sosla kaplayin.

En üste galeta unu serpip findik büyüklügünde tereyag toplari yerlestirin.

Firinda pisirip üzerini izgarada kizartin. Sicak servis yapin.

Parfüm Markaları İndirim

Tarzınızı oluşturan en önemli öğe, bazen bir ayakkabı veya trenchcoat’tan fazlası olabilir. Parfüm, hem kişiliğimiz hemde tarzımız hakkında çok şey anlatır. Her insanın ayrı bir imzası olduğu düşünülürse parfümler tarzımızın en güzel imzasıdır. Trendyol, her biri; bin bir zahmetle, özenle hazırlanmış kokuları, özgün tasarımlı zarif şişeleri ve ambalajları ile tüm duyularımıza hitap ediyor. Her biri doğadan tenimize armağan, keşfedilmeyi bekleyen bir gizem sunuyor. Şimdi çok özel fırsatlarla bu orijinal ürünlere sahip olma vakti.Parfüm Markaları İndirim..













Burberry & Givenchy & Lolita Parfüm Markaları


Tarzınızı oluşturan en önemli öğe, bazen bir ayakkabı veya trenchcoat'tan fazlası olabilir. Parfüm, hem kişiliğimiz hemde tarzımız hakkında çok şey anlatır. Her insanın ayrı bir imzası olduğu düşünülürse parfümler tarzımızın..









En Meşhur Parfüm Modelleri


Tarzınızı oluşturan en önemli öğe, bazen bir ayakkabı veya trenchcoat'tan fazlası olabilir. Parfüm, hem kişiliğimiz hemde tarzımız hakkında çok şey anlatır. Her insanın ayrı bir imzası olduğu düşünülürse parfümler tarzımızın..









Burberry & Givenchy & Lolita Lempicka Parfüm Çeşitleri


Tarzınızı oluşturan en önemli öğe, bazen bir ayakkabı veya trenchcoat'tan fazlası olabilir. Parfüm, hem kişiliğimiz hemde tarzımız hakkında çok şey anlatır. Her insanın ayrı bir imzası olduğu düşünülürse parfümler tarzımızın..









Armani & Lacoste & Paco Rabanne Parfüm Çeşitleri


Tarzınızı oluşturan en önemli öğe, bazen bir ayakkabı veya trenchcoat'tan fazlası olabilir. Parfüm, hem kişiliğimiz hem de tarzımız hakkında çok şey anlatır. Her insanın ayrı bir imzası olduğu düşünülürse parfümler..









Diesel & Hugo Boss & Escada Parfüm Çeşitleri


Tarzınızı oluşturan en önemli öğe, bazen bir ayakkabı veya trenchcoat'tan fazlası olabilir. Parfüm, hem kişiliğimiz hemde tarzımız hakkında çok şey anlatır. Her insanın ayrı bir imzası olduğu düşünülürse parfümler tarzımızın..

Tuesday, August 21, 2012

2012 Zeki Triko Tasarımları Mayokini, Bikini Modelleri

Bikini Maya resimleri ve modelleri, en son moda ve en yeni zeki triki maya modelleri, siya bagcıklı zeki triko modelleri, kırmızı bikini modelelri ve resimleri, tek omuzlu beyaz sade bikini modelleri, harıka bikini modelleri, iki renk ve desenli bikini modelleri, yandan bagcıklı bikini modelleri











































2012 Zeki Triko Tasarımları Mayokini, Bikini Modelleri

Resimler Alıntıdır:Zeki Triko'e Teşekkür ederiz.