Tuesday, August 7, 2012

Yer Elmalı Makarna Tarifi


Sebzeli makarna tariflerini sevenler için yer elmalı makarna tarifi..




Malzemeler




- 250 g kepekli / ekolojik makarna

- 250 g yerelması

- 1 adet havuç

- 1 adet kuru soğan

- 4 diş sarımsak

- 3 dolu yemek kaşığı konserve domates

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı soya sosu




Yapılışı




1. Yerelmalarının kabuklarını kazıyarak ya da incecik soyarak temizleyin (temizlediklerinizi kararmaması için limonlu suya alın), daha sonra iri parçalar halinde doğrayın.




2. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın, havucu halka halka doğrayın.




3. Tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı ve sarımsakları pembeleştirin. Yerelması, havuç ve domatesi de ekleyip 2-3 dk kavurun. Soya sosunu da koyduktan sonra sebzelerin üzerini örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekip sebzeler yumuşayana dek pişirin (yaklaşık 15 dk).




4. Sosun hazırlanması daha uzun süreceği için makarnayı bu aşamada haşlayın. Haşlama suyuna tuz eklerseniz sosa eklemenize gerek kalmaz (soya sosu zaten tuzludur!)




5. Haşladığınız makarnayı sosla harmanlayarak servis yapın.



Tagged with: makarna, makarna tarifi, yerelmalı makarna

No comments:

Post a Comment